Heel veel vegetarische reccepten
Koffie, de nieuwe trend

Koffie, de nieuwe trend

 

koffieman.jpg picture by cherinja

Er is een nieuwe koffiecultuur ontstaan. We praten niet meer over een lekker bakkie, maar over ingewikkelde Italiaanse namen als espresso, café crème, cappuccino, latte macchiato, kopje na, kopje perfect, en niet te vergeten een perfect bereide ristretto, dat meer lijkt op een luxe bonbon.

We hebben een nieuwe koffiecultuur, die al uw dromen waarmaakt. Luxe nieuwe koffiehuizen rijzen als paddenstoelen uit de grond met de meeste exclusie smaken en variaties. Bovendien worden verschillende smaken zoals kaneel, advocaat, hazelnoot en karamel verwerkt in uw exclusieve koffie die uw tong strelen.

 

Een nieuwe koffiecultuur in barre tijden.

In koffie zit cafeïne die zorgt voor een opwekkend en verslavend effect. Als men dagelijks grote hoeveelheden koffie drinkt en hier ineens mee stopt, ontstaan ontwenningsverschijnselen, die in de meeste gevallen vijf tot toen dagen kan duren. Vooral hoofdpijn en concentratieproblemen kunnen zich voordoen. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter bewezen dat er geen negatieve effecten konden worden aangetoond door het gebruik van koffie.

 

Je zou denken dat Italianen en koffieproducerende landen de meeste koffie drinken. Niets is minder waar. De hoogste koffieconsumptie is in de Scandinavische landen, waarbij de Finnen koploper zijn. Daarna volgen België en Luxemburg. In Zuid Europa wordt meer water dan koffie gedronken. Een de Britten, die drinken natuurlijk het meeste hun beroemde thee. Bovendien klinkt bijna in alle talen het woord koffie gelijk of gelijkaardig. Jaarlijks drinken Nederlanders circa 142 liter koffie, dat zijn ongeveer 3 kopjes per dag.

Een leuke wetenswaardigheid is het gegeven over de duurste koffiebonen ter wereld. De duurste koffiesoort ter wereld (Kopi Luwak) wordt gemaakt van koffiebessen die door de loewak zijn opgegeten. Doordat de bonen niet verteren worden ze weer uitgescheiden. De loewak leeft vooral in de Filipijnen en in Indonesië, waar de naam Kopi Luwak vandaan komt. Deze koffie dankt zijn kwaliteit aan het feit dat de loewak alleen bessen van de juiste rijpheid eet.

Maar we storten ons op de nieuwe koffiecultuur en bezoeken massaal de nieuwe espressobars, waar we met veel genot kunnen genieten van de vele variaties die men ons kan bieden.

Het ouderwetse bakkie leut heeft zijn langste tijd gehad.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl