Heel veel vegetarische reccepten
Snackbars bakken nog altijd massaal in slecht vet
 
Snackbars bakken nog altijd massaal in slecht vet
 
 
Vloeibaar vet is veel beter voor hart- en bloedvaten dan vast vet. Dat weten we nu al jaren. Waarom bakken veel snackbars en cafetaria’s dan nog steeds in vast vet?
Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat de helft van de horecabedrijven nog altijd in vast frituurvet bakt. Dit frituurvet bevat meer verzadigd vet dan de vloeibare variant. Verzadigd vet is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

De VWA heeft tussen september en november 2007 ruim 500 inspecties uitgevoerd bij snackbars en cafetaria's door het hele land.

Gebruikte in 2004 nog 67% van de ondernemingen vast frituurvet, in 2007 was dit gedaald tot 50%. Weliswaar een afname, maar slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Helaas maakt de VWA nooit namen bekend en weten we dus niet welke cafetaria’s zich niet willen inzetten voor de gezondheid van hun klanten.

Horeca die gebruikmaken van vloeibaar frituurvet hebben vaak een logo 'Verantwoord Frituren' aan de gevel hangen. Maar let op! Want 8 ondernemers die de VWA bezocht hadden zo’n logo aan de muur hangen, terwijl ze in werkelijkheid vast vet gebruikten.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl